Vanuit het perspectief van de meeste opkomende markten duidt de grote liquiditeit in de markten op onwil bij ontwikkelde economieën om structurele vraagstukken doortastend aan te pakken, terwijl toch al oververhitte opkomende markten kampen met de negatieve effecten veroorzaakt door overmatige liquiditeit.

Er is meer internationale samenwerking nodig om het monetaire systeem te hervormen om sterke, duurzame groei te bevorderen en de economische uitkomsten voor alle landen te verbeteren.

Dat vergt een gemeenschappelijke analyse van de belangrijkste kwesties. Hopelijk zal de G20-top hier een belangrijke stap in betekenen met de erkenning dat er meer dan één perspectief is voor deze uitdagingen, maar ik vrees dat dit voorlopig zal uitblijven.

Vanuit het perspectief van de meeste opkomende markten duidt de grote liquiditeit in de markten op onwil bij ontwikkelde economieën om structurele vraagstukken doortastend aan te pakken, terwijl toch al oververhitte opkomende markten kampen met de negatieve effecten veroorzaakt door overmatige liquiditeit. Er is meer internationale samenwerking nodig om het monetaire systeem te hervormen om sterke, duurzame groei te bevorderen en de economische uitkomsten voor alle landen te verbeteren. Dat vergt een gemeenschappelijke analyse van de belangrijkste kwesties. Hopelijk zal de G20-top hier een belangrijke stap in betekenen met de erkenning dat er meer dan één perspectief is voor deze uitdagingen, maar ik vrees dat dit voorlopig zal uitblijven.