Wereldwijd zullen er volgend jaar gemiddeld 88,80 miljoen vaten ruwe olie per dag worden gebruikt en dat zijn er ongeveer 260.000 meer dan bij de vorige prognose.

Een en ander stond te lezen in het Oil Market Report van de IEA. Op basis van de verwachte toename van de olieconsumptie kan de druk op de OPEC toenemen op de productie te verhogen.

De vraag naar ruwe olie vertoont al sinds het derde kwartaal van 2009 een stijgende trend, vooral onder impuls van de geïndustrialiseerde landen. China is echter in zijn eentje goed voor de helft van de groei.

Wereldwijd zullen er volgend jaar gemiddeld 88,80 miljoen vaten ruwe olie per dag worden gebruikt en dat zijn er ongeveer 260.000 meer dan bij de vorige prognose. Een en ander stond te lezen in het Oil Market Report van de IEA. Op basis van de verwachte toename van de olieconsumptie kan de druk op de OPEC toenemen op de productie te verhogen. De vraag naar ruwe olie vertoont al sinds het derde kwartaal van 2009 een stijgende trend, vooral onder impuls van de geïndustrialiseerde landen. China is echter in zijn eentje goed voor de helft van de groei.