Het betreft in eerste instanties 60 miljoen vaten ruwe olie. In de komende 30 dagen worden per dag 2 miljoen vaten ruwe olie op de markt gebracht, dit ter compensatie van de weggevallen Libische productie.

Stephen Schork, president van de Schork Group Inc. in Villanova, Pennsylvania, is van mening dat een aantal factoren samenspannen om de olieprijs lager te zetten. Hij verwacht een verdere correctie in de komende weken.

Het is nog maar de derde keer dat de IEA een deel van haar reserves vrijgeeft; de vorige keren gebeurde dat in 1991 bij de Golfoorlog en in 2005 bij orkaan Katharina.

Het betreft in eerste instanties 60 miljoen vaten ruwe olie. In de komende 30 dagen worden per dag 2 miljoen vaten ruwe olie op de markt gebracht, dit ter compensatie van de weggevallen Libische productie. Stephen Schork, president van de Schork Group Inc. in Villanova, Pennsylvania, is van mening dat een aantal factoren samenspannen om de olieprijs lager te zetten. Hij verwacht een verdere correctie in de komende weken. Het is nog maar de derde keer dat de IEA een deel van haar reserves vrijgeeft; de vorige keren gebeurde dat in 1991 bij de Golfoorlog en in 2005 bij orkaan Katharina.