Een woordvoerder van het IMF verklaarde positief te zullen antwoorden op een vraag van Griekenland om de schuldenproblemen van het land te helpen oplossen. In ieder geval mogen de Grieken op technische bijstand rekenen.

In januari is al een team van het IMF naar Athene gegaan om technische bijstand te verlenen op fiscaal vlak. Ook wat betreft hervorming van het pensioenstelsel en het beheer van de begroting krijgt Griekenland al ondersteuning van het IMF.

Volgens het IMF is er geen onmiddellijk gevaar dat de Griekse schuldenproblemen zich naar andere landen uit de eurozone gaan uitbreiden. Met name in Spanje en Portugal is de situatie helemaal anders dan in Griekenland, aldus nog de woordvoerder van het IMF.

Een woordvoerder van het IMF verklaarde positief te zullen antwoorden op een vraag van Griekenland om de schuldenproblemen van het land te helpen oplossen. In ieder geval mogen de Grieken op technische bijstand rekenen. In januari is al een team van het IMF naar Athene gegaan om technische bijstand te verlenen op fiscaal vlak. Ook wat betreft hervorming van het pensioenstelsel en het beheer van de begroting krijgt Griekenland al ondersteuning van het IMF. Volgens het IMF is er geen onmiddellijk gevaar dat de Griekse schuldenproblemen zich naar andere landen uit de eurozone gaan uitbreiden. Met name in Spanje en Portugal is de situatie helemaal anders dan in Griekenland, aldus nog de woordvoerder van het IMF.