Die interest rate swaps zijn derivaten die behoorlijk wat schade kunnen aanrichten. Derivaten werden door Warren Buffett niet voor niets de massawapens van financiële destructie genoemd. Wat is er aan de hand? Als de FED aan de rente gaat sleutelen, kan de markt in interest rate swaps opdrogen.

Daardoor zou de markt in deze afgeleide producten hoogst instabiel worden, met alle gevolgen vandien. Die markt heeft namelijk een omvang van 12.000 miljard dollar en is rechtstreeks gelinkt aan de basisrente van de FED. De crisis van 2008 werd veroorzaakt door derivaten en dat zou in de toekomst dus opnieuw kunnen gebeuren.

Die interest rate swaps zijn derivaten die behoorlijk wat schade kunnen aanrichten. Derivaten werden door Warren Buffett niet voor niets de massawapens van financiële destructie genoemd. Wat is er aan de hand? Als de FED aan de rente gaat sleutelen, kan de markt in interest rate swaps opdrogen. Daardoor zou de markt in deze afgeleide producten hoogst instabiel worden, met alle gevolgen vandien. Die markt heeft namelijk een omvang van 12.000 miljard dollar en is rechtstreeks gelinkt aan de basisrente van de FED. De crisis van 2008 werd veroorzaakt door derivaten en dat zou in de toekomst dus opnieuw kunnen gebeuren.