Verwacht wordt dat de interesse voor de veiling groot zal zijn. Kornelius Purps, obligatiespecialist bij UniCredit, wijst er op dat het risico op een wanbetaling dankzij het Europees reddingsplan (met steun van het IMF) zo goed als nihil is.

Vorige week was dat nog niet het geval, dus een week tijd kan er veel veranderen. Purps sluit dan ook niet uit dat Griekenland veel meer geld gaat ophalen dan de opgegeven 1,20 miljard euro. Maar daarmee zijn de problemen van het land natuurlijk nog niet opgelost.

Premier George Papandreou moet voor het einde van mei 11,60 miljard euro ophalen en dan nog eens 20 miljard euro voor het einde van dit jaar. De interesse voor kortlopende Griekse staatsobligaties was als gevolg van de problemen met de begroting fors afgenomen.

Vooral de rente op de obligaties met een looptijd van één jaar gaat belangrijk worden. In januari werd dit papier aan een rentevoet van 2,20% verkocht, tegenover gemiddeld 1,62% bij de vier vorige veilingen.

Gisteren daalde het rendement op 10-jarige Griekse staatsobligaties met 41 basispunten tot nog 6,80%, eveneens als gevolg van het reddingsplan.

Verwacht wordt dat de interesse voor de veiling groot zal zijn. Kornelius Purps, obligatiespecialist bij UniCredit, wijst er op dat het risico op een wanbetaling dankzij het Europees reddingsplan (met steun van het IMF) zo goed als nihil is. Vorige week was dat nog niet het geval, dus een week tijd kan er veel veranderen. Purps sluit dan ook niet uit dat Griekenland veel meer geld gaat ophalen dan de opgegeven 1,20 miljard euro. Maar daarmee zijn de problemen van het land natuurlijk nog niet opgelost. Premier George Papandreou moet voor het einde van mei 11,60 miljard euro ophalen en dan nog eens 20 miljard euro voor het einde van dit jaar. De interesse voor kortlopende Griekse staatsobligaties was als gevolg van de problemen met de begroting fors afgenomen. Vooral de rente op de obligaties met een looptijd van één jaar gaat belangrijk worden. In januari werd dit papier aan een rentevoet van 2,20% verkocht, tegenover gemiddeld 1,62% bij de vier vorige veilingen. Gisteren daalde het rendement op 10-jarige Griekse staatsobligaties met 41 basispunten tot nog 6,80%, eveneens als gevolg van het reddingsplan.