In het kader van de longer-term refinancing operations heeft de ECB de banken voor meer dan 1000 miljard dollar aan goedkope kredieten toegestaan.

Morgan Stanley is van mening dat beleggers in de toekomst activa uit de eurozone gaan blijven mijden, ondanks het feit dat de centrale bank massaal geld in het systeem heeft gepompt.

Een en ander zal niet zonder gevolgen blijven voor de euro, die volgens de analisten van de zakenbank in de komende weken en maanden gaat verzwakken.

Tegen het einde van dit jaar kan de koers van de euro nog 1,17 dollar bedragen.

In het kader van de longer-term refinancing operations heeft de ECB de banken voor meer dan 1000 miljard dollar aan goedkope kredieten toegestaan. Morgan Stanley is van mening dat beleggers in de toekomst activa uit de eurozone gaan blijven mijden, ondanks het feit dat de centrale bank massaal geld in het systeem heeft gepompt. Een en ander zal niet zonder gevolgen blijven voor de euro, die volgens de analisten van de zakenbank in de komende weken en maanden gaat verzwakken. Tegen het einde van dit jaar kan de koers van de euro nog 1,17 dollar bedragen.