De Engelsen noemen dat T.I.N.A. (There Is No Alternative). Deze ontwikkeling is duidelijk zichtbaar in het veranderde leiderschap in aandelenmarkten, waar defensieve aandelen de rally hebben aangevoerd; een ongewoon fenomeen.

Van Tiggelen denkt niet dat deze aandelen de komende zomermaanden duidelijk zullen corrigeren. Ze zijn relatief schaars en waar moeten beleggers dan heen met hun geld?

Dat laat cyclische en financiële aandelen over als correctiekandidaten.

Echter, in tegenstelling tot vorige jaren hebben veel cyclische aandelen niet deelgenomen aan de laatste rally. Vooral grondstof gerelateerde aandelen lijken nu zelfs ronduit goedkoop.

Een verkoopgolf in dit type aandelen ligt dan ook niet voor de hand. Wat betreft financiële aandelen, die zullen waarschijnlijk alleen significant dalen als de eurocrisis weer oplaait, wat niet erg waarschijnlijk lijkt op de korte termijn.

Concluderend denkt Van Tiggelen dat aandelenmarkten zich redelijk goed zullen houden gedurende de zomermaanden, zelfs bij een gebrek aan positieve economische verrassingen of brede stimulans van centrale banken.

Want momenteel is het vooral het gebrek aan alternatieve beleggingsmogelijkheden waardoor aandelen gesteund worden.

De Engelsen noemen dat T.I.N.A. (There Is No Alternative). Deze ontwikkeling is duidelijk zichtbaar in het veranderde leiderschap in aandelenmarkten, waar defensieve aandelen de rally hebben aangevoerd; een ongewoon fenomeen. Van Tiggelen denkt niet dat deze aandelen de komende zomermaanden duidelijk zullen corrigeren. Ze zijn relatief schaars en waar moeten beleggers dan heen met hun geld? Dat laat cyclische en financiële aandelen over als correctiekandidaten. Echter, in tegenstelling tot vorige jaren hebben veel cyclische aandelen niet deelgenomen aan de laatste rally. Vooral grondstof gerelateerde aandelen lijken nu zelfs ronduit goedkoop. Een verkoopgolf in dit type aandelen ligt dan ook niet voor de hand. Wat betreft financiële aandelen, die zullen waarschijnlijk alleen significant dalen als de eurocrisis weer oplaait, wat niet erg waarschijnlijk lijkt op de korte termijn. Concluderend denkt Van Tiggelen dat aandelenmarkten zich redelijk goed zullen houden gedurende de zomermaanden, zelfs bij een gebrek aan positieve economische verrassingen of brede stimulans van centrale banken. Want momenteel is het vooral het gebrek aan alternatieve beleggingsmogelijkheden waardoor aandelen gesteund worden.