De stijgende rentevoeten in de Verenigde Staten kunnen, gekoppeld aan een stijging van de koers van de dollar, de interesse voor Amerikaanse staatsobligaties nog verder doen toenemen.

Joseph Capurso, in Sidney currency strategist bij Commonwealth Bank of Australia, ziet de dollar inderdaad verder stijgen ten opzichte van de belangrijkste andere valuta's.

Michael Hasenstab, beheerder van het grote Templeton Global Bond Fund for Franklin Templeton Investments, is anderzijds van mening dat vooral Japanse beleggers Amerikaans overheidspapier gaan opkopen.

De stijgende rentevoeten in de Verenigde Staten kunnen, gekoppeld aan een stijging van de koers van de dollar, de interesse voor Amerikaanse staatsobligaties nog verder doen toenemen. Joseph Capurso, in Sidney currency strategist bij Commonwealth Bank of Australia, ziet de dollar inderdaad verder stijgen ten opzichte van de belangrijkste andere valuta's. Michael Hasenstab, beheerder van het grote Templeton Global Bond Fund for Franklin Templeton Investments, is anderzijds van mening dat vooral Japanse beleggers Amerikaans overheidspapier gaan opkopen.