Adam Longson, analist bij Morgan Stanley in New York, is van mening dat de vraag naar veilige vluchthavens steeds meer afneemt. Steeds meer beleggers voelen zich aangetrokken tot een stevigere euro en/of tot de beurzen. Op die beurzen viel namelijk in de afgelopen weken heel wat geld te verdienen.

Vrijwel de enigen die nog schreeuwen dat de goudprijs omhoog moet, zijn de hyperinflationisten. Deze brengen de boodschap van een fors hogere prijs inmiddels al vijf jaar of zelfs langer. Naarmate de tijd verstrijkt neemt hun geloofwaardigheid proportioneel af.

Adam Longson, analist bij Morgan Stanley in New York, is van mening dat de vraag naar veilige vluchthavens steeds meer afneemt. Steeds meer beleggers voelen zich aangetrokken tot een stevigere euro en/of tot de beurzen. Op die beurzen viel namelijk in de afgelopen weken heel wat geld te verdienen. Vrijwel de enigen die nog schreeuwen dat de goudprijs omhoog moet, zijn de hyperinflationisten. Deze brengen de boodschap van een fors hogere prijs inmiddels al vijf jaar of zelfs langer. Naarmate de tijd verstrijkt neemt hun geloofwaardigheid proportioneel af.