Ook de opkomende markten worstelden zich boven de koerstoppen van afgelopen weken uit en de relatieve sterkte indicatoren geven de beleggingscategorie aandelen na vorige week weer de voorkeur boven andere beleggingscategorieën.

De technische conditie van de Amerikaanse aandelenmarkt blijft zowel in absolute als in relatieve zin zwak. Er is weliswaar sprake van een technisch herstel, maar deze is nog onvoldoende om de lange termijn negatieve trend op te heffen.

Deze negatieve trend wijzigt in positieve zin, zodra de beurskoers boven zowel het 20-daags als het 120-daags koersgemiddelde sluit en het 20-daags koersgemiddelde ook boven het 120-daags koersgemiddelde noteert. Zolang de S&P 500 index onder 1422 noteert, blijft Wall Street aanleiding geven voor enige waakzaamheid.

De trends in staats- en bedrijfsobligaties zijn volgens Loef Technische Analyse in het algemeen nog steeds stijgend, hoewel enkele Amerikaanse Exchange Traded Funds nu op topvorming wijzen.

Verzwakkingen worden gesignaleerd in de olieprijzen, hetgeen de RJ/CRB-index negatief onder druk zet. Goud en zilver corrigeren in prijs, palladium oogt kansrijk. Loef maakt deze analyses in opdracht van Theodoor Gilissen Bankiers.

Ook de opkomende markten worstelden zich boven de koerstoppen van afgelopen weken uit en de relatieve sterkte indicatoren geven de beleggingscategorie aandelen na vorige week weer de voorkeur boven andere beleggingscategorieën. De technische conditie van de Amerikaanse aandelenmarkt blijft zowel in absolute als in relatieve zin zwak. Er is weliswaar sprake van een technisch herstel, maar deze is nog onvoldoende om de lange termijn negatieve trend op te heffen. Deze negatieve trend wijzigt in positieve zin, zodra de beurskoers boven zowel het 20-daags als het 120-daags koersgemiddelde sluit en het 20-daags koersgemiddelde ook boven het 120-daags koersgemiddelde noteert. Zolang de S&P 500 index onder 1422 noteert, blijft Wall Street aanleiding geven voor enige waakzaamheid. De trends in staats- en bedrijfsobligaties zijn volgens Loef Technische Analyse in het algemeen nog steeds stijgend, hoewel enkele Amerikaanse Exchange Traded Funds nu op topvorming wijzen. Verzwakkingen worden gesignaleerd in de olieprijzen, hetgeen de RJ/CRB-index negatief onder druk zet. Goud en zilver corrigeren in prijs, palladium oogt kansrijk. Loef maakt deze analyses in opdracht van Theodoor Gilissen Bankiers.