Suki Cooper, commodities research analyst bij Barclays Capital, verwijst daarbij naar de algemene onzekerheid die onderhuids op de financiële markten nog steeds aanwezig is.

Met name de houding van de Amerikaanse centrale bank met betrekking tot verruiming van de monetaire politiek kan belangrijk zijn voor de evolutie van de goudprijs in de komende maanden.

De hoeveelheid goud aangehouden door ETF's of exchange-traded funds steeg vorige week tot een verse piek van 2121,50 ton. Vorige week brak de goudprijs met overtuiging door het niveau van 1300 dollar per troy ounce.

Suki Cooper, commodities research analyst bij Barclays Capital, verwijst daarbij naar de algemene onzekerheid die onderhuids op de financiële markten nog steeds aanwezig is. Met name de houding van de Amerikaanse centrale bank met betrekking tot verruiming van de monetaire politiek kan belangrijk zijn voor de evolutie van de goudprijs in de komende maanden. De hoeveelheid goud aangehouden door ETF's of exchange-traded funds steeg vorige week tot een verse piek van 2121,50 ton. Vorige week brak de goudprijs met overtuiging door het niveau van 1300 dollar per troy ounce.