Internationale beleggers wilden zo inspelen op het verwachte economische herstel in de eurozone. Sanofi had ook een belangrijke link met de groeilanden waardoor de groeivertraging en dalende valutakoersen van die landen eveneens op de koers wogen.

Ter info : de groeilanden vertegenwoordigden 34,5% van de omzet in Q4/2013. Ze wegen daardoor het meest door in de geografische omzetmix van Sanofi.

De VSA hebben een gewicht van 31,4% : een verwachte stijging van de dollar zou dan ook een steun aan de koers moeten geven.

Recent kwam de groep in het nieuws met een mogelijk bod op een afdeling van het Amerikaanse Merck: deze Amerikaanse groep wil een afdeling consumentengeneesmiddelen verkopen.

Volgens Bloomberg wordt deze afdeling op 10 - 12 miljard dollar gewaardeerd: de laatste grote overname die Sanofi deed, was deze van de biotechdochter Genzyme voor 20 miljard dollar (2011). Van Herck heeft een koopadvies.

Internationale beleggers wilden zo inspelen op het verwachte economische herstel in de eurozone. Sanofi had ook een belangrijke link met de groeilanden waardoor de groeivertraging en dalende valutakoersen van die landen eveneens op de koers wogen. Ter info : de groeilanden vertegenwoordigden 34,5% van de omzet in Q4/2013. Ze wegen daardoor het meest door in de geografische omzetmix van Sanofi. De VSA hebben een gewicht van 31,4% : een verwachte stijging van de dollar zou dan ook een steun aan de koers moeten geven. Recent kwam de groep in het nieuws met een mogelijk bod op een afdeling van het Amerikaanse Merck: deze Amerikaanse groep wil een afdeling consumentengeneesmiddelen verkopen. Volgens Bloomberg wordt deze afdeling op 10 - 12 miljard dollar gewaardeerd: de laatste grote overname die Sanofi deed, was deze van de biotechdochter Genzyme voor 20 miljard dollar (2011). Van Herck heeft een koopadvies.