Dit bedrijf is sterk op de markt van het Amerikaanse schaliegas gericht : Solvay heeft er 1,34 miljard dollar cash voor over.

Deze overname past in de strategische heroriëntering van Solvay. De Belgische chemiegroep bouwt haar blootstelling aan cyclische activiteiten af (zie de oprichting van de JV met Ineos voor de PVC-activiteiten) en richt zich meer op gespecialiseerde chemische producten waar de marges hoger liggen.

Voor beleggers is er nu op de Brusselse beurs een interessant aandeel om het schaliegasthema te bespelen.

Naast Chemlogics is er nog de JV met het Indische Hindustan Gum & Chemicals. Deze joint venture produceert guargom, een chemisch product dat de ontginning van schaliegas minder vervuilend maakt.

Alhoewel Van Herck deze overname als positief bestempelt, wil hij wel duidelijk stellen dat Solvay in de eerste plaats een op

Europa gefocuste groep blijft (meer dan 40% van de omzet).

En de bouw- en autosector blijven belangrijke afnemers van

de chemische producten van de groep : het economisch herstel (zeker in Europa) mag dus niet stilvallen want dit zal

een impact hebben op de verkochte volumes van de groep (die in Q1 en Q2 van dit jaar trouwens daalden). Van Herck blijft nochtans koper.

Dit bedrijf is sterk op de markt van het Amerikaanse schaliegas gericht : Solvay heeft er 1,34 miljard dollar cash voor over. Deze overname past in de strategische heroriëntering van Solvay. De Belgische chemiegroep bouwt haar blootstelling aan cyclische activiteiten af (zie de oprichting van de JV met Ineos voor de PVC-activiteiten) en richt zich meer op gespecialiseerde chemische producten waar de marges hoger liggen. Voor beleggers is er nu op de Brusselse beurs een interessant aandeel om het schaliegasthema te bespelen. Naast Chemlogics is er nog de JV met het Indische Hindustan Gum & Chemicals. Deze joint venture produceert guargom, een chemisch product dat de ontginning van schaliegas minder vervuilend maakt. Alhoewel Van Herck deze overname als positief bestempelt, wil hij wel duidelijk stellen dat Solvay in de eerste plaats een op Europa gefocuste groep blijft (meer dan 40% van de omzet). En de bouw- en autosector blijven belangrijke afnemers van de chemische producten van de groep : het economisch herstel (zeker in Europa) mag dus niet stilvallen want dit zal een impact hebben op de verkochte volumes van de groep (die in Q1 en Q2 van dit jaar trouwens daalden). Van Herck blijft nochtans koper.