Bayer zag de omzet in het derde kwartaal uitkomen op EUR 9,66 miljard. Dat is hoger dan analisten hadden verwacht. De operationele winst van het concern steeg met 5% en bedroeg EUR 1,194 miljard.

De winst per aandeel kwam uit op EUR 1,20. Met betrekking tot heel 2012 handhaafde Bayer de eerder afgegeven prognose: een omzet die tussen de EUR 39 miljard en EUR 40 miljard zal uitkomen en een winst per aandeel die circa 10% hoger zal liggen dan vorig jaar.

Overname van Schiff Nutrition

Bayer kondigde onlangs tevens aan, het Amerikaanse voedingsconcern Schiff Nutrition over te nemen. Schiff is gespecialiseerd in vitaminen, voedingssupplementen en sportvoeding. Bayer telt volgens ABN Amro USD 1,2 miljard neer voor Schiff.

Gezien het feit dat Schiff actief is in een sterk groeiende markt kan deze (hoge) overnameprijs gerechtvaardigd blijken te zijn. Het is in ieder geval positief dat Bayer zich sterker in deze markt wil positioneren. De analisten van ABN Amro handhaven hun houden-advies voor het aandeel Bayer.

Bayer zag de omzet in het derde kwartaal uitkomen op EUR 9,66 miljard. Dat is hoger dan analisten hadden verwacht. De operationele winst van het concern steeg met 5% en bedroeg EUR 1,194 miljard. De winst per aandeel kwam uit op EUR 1,20. Met betrekking tot heel 2012 handhaafde Bayer de eerder afgegeven prognose: een omzet die tussen de EUR 39 miljard en EUR 40 miljard zal uitkomen en een winst per aandeel die circa 10% hoger zal liggen dan vorig jaar.Overname van Schiff Nutrition Bayer kondigde onlangs tevens aan, het Amerikaanse voedingsconcern Schiff Nutrition over te nemen. Schiff is gespecialiseerd in vitaminen, voedingssupplementen en sportvoeding. Bayer telt volgens ABN Amro USD 1,2 miljard neer voor Schiff. Gezien het feit dat Schiff actief is in een sterk groeiende markt kan deze (hoge) overnameprijs gerechtvaardigd blijken te zijn. Het is in ieder geval positief dat Bayer zich sterker in deze markt wil positioneren. De analisten van ABN Amro handhaven hun houden-advies voor het aandeel Bayer.