Jaarlijks organiseert de Federal Reserve van Kansas in augustus een conferentie in Jackson Hole in Wyoming. Oorspronkelijk waren daarbij alleen Amerikaanse centrale bankiers aanwezig, maar al geruime tijd komen er ook centrale bankiers uit andere landen en een select clubje bankeconomen, om te discussiëren over belangwekkende en actuele onderwerpen.

Dit jaar werd met belangstelling uitgekeken naar de speech van Janet Yellen over de dynamiek op de (Amerikaanse) arbeidsmarkt. Met name de vraag of de resterende werkloosheid in haar ogen een cyclisch dan wel een structureel karakter heeft, is van belang.

In het eerste geval kan het monetaire beleid wel, in het tweede geval geen bijdrage leveren aan een verdere daling van de werkloosheid. Ook werd uitgekeken naar de speech van ECB-president Mario Draghi.

Jaarlijks organiseert de Federal Reserve van Kansas in augustus een conferentie in Jackson Hole in Wyoming. Oorspronkelijk waren daarbij alleen Amerikaanse centrale bankiers aanwezig, maar al geruime tijd komen er ook centrale bankiers uit andere landen en een select clubje bankeconomen, om te discussiëren over belangwekkende en actuele onderwerpen. Dit jaar werd met belangstelling uitgekeken naar de speech van Janet Yellen over de dynamiek op de (Amerikaanse) arbeidsmarkt. Met name de vraag of de resterende werkloosheid in haar ogen een cyclisch dan wel een structureel karakter heeft, is van belang. In het eerste geval kan het monetaire beleid wel, in het tweede geval geen bijdrage leveren aan een verdere daling van de werkloosheid. Ook werd uitgekeken naar de speech van ECB-president Mario Draghi.