Die stijging moet worden gezien tegen het feit dat de banken eerder deze week een minder groot dan verwacht bedrag kwamen ontlenen bij de Europese Centrale Bank. Dat werd toen geïnterpreteerd als een signaal dat de banksector sterker dan verwacht was.

De London interbank offered rate of Libor is gisteren echter gestegen tot 0,718%, tegenover nog 0,706% woensdag. De British Bankers' Association maakte ook nog bekend dat de euro Libor-OIS spread, een barometer die de bereidheid van de banken aangeeft om elkaar geld te ontlenen, met drie basispunten is toegenomen tot 24,20.

Lena Komileva, hoofd van G-7 Market Economics bij Tullett Prebon, is van mening dat de banken voorzichtiger geworden zijn wat betreft het managen van hun liquiditeitsbehoeften.

Die stijging moet worden gezien tegen het feit dat de banken eerder deze week een minder groot dan verwacht bedrag kwamen ontlenen bij de Europese Centrale Bank. Dat werd toen geïnterpreteerd als een signaal dat de banksector sterker dan verwacht was. De London interbank offered rate of Libor is gisteren echter gestegen tot 0,718%, tegenover nog 0,706% woensdag. De British Bankers' Association maakte ook nog bekend dat de euro Libor-OIS spread, een barometer die de bereidheid van de banken aangeeft om elkaar geld te ontlenen, met drie basispunten is toegenomen tot 24,20. Lena Komileva, hoofd van G-7 Market Economics bij Tullett Prebon, is van mening dat de banken voorzichtiger geworden zijn wat betreft het managen van hun liquiditeitsbehoeften.