Per aandeel wordt nu een dividend van 18,12 dollar uitbetaald, of een stijging met 15% ten opzichte van het dividend dat voordien werd beschikbaar gesteld. De dividendverhoging moet worden gezien tegen de achtergrond van de sterke resultaten die het bedrijf bekendmaakte.

Vorige week maakte Intel bekend dat de winst op jaarbasis tijdens het vierde kwartaal met 48% is gestegen, hoofdzakelijk als gevolg van meer investeringen door de bedrijven.

De resultaten waren beter dan verwacht en Intel stelde ook voor het eerste kwartaal van 2011 beter dan verwachte resultaten in het vooruitzicht. Het bedrijf mag nu voor een totaal bedrag van 14,20 miljard dollar eigen aandelen inkopen.

Per aandeel wordt nu een dividend van 18,12 dollar uitbetaald, of een stijging met 15% ten opzichte van het dividend dat voordien werd beschikbaar gesteld. De dividendverhoging moet worden gezien tegen de achtergrond van de sterke resultaten die het bedrijf bekendmaakte. Vorige week maakte Intel bekend dat de winst op jaarbasis tijdens het vierde kwartaal met 48% is gestegen, hoofdzakelijk als gevolg van meer investeringen door de bedrijven. De resultaten waren beter dan verwacht en Intel stelde ook voor het eerste kwartaal van 2011 beter dan verwachte resultaten in het vooruitzicht. Het bedrijf mag nu voor een totaal bedrag van 14,20 miljard dollar eigen aandelen inkopen.