De omzetverwachtingen voor de komende kwartalen klinken eerder zwak, terwijl Intel anderzijds voor dit jaar vrij zware investeringen aankondigde. Die moeten bekeken worden tegen de achtergrond van een vertraging in de vraag naar klassieke computers.

Volgens CEO Paul Ottelini zullen de bijkomende investeringen de kosten op langere termijn doen dalen. Bij Sanford C. Bernstein is analiste Stacy Rasgon daar niet zeker van. Ook de beleggers hebben zo hun twijfels, gezien het feit dat de koers van Intel in de nabeurshandel lager noteert.

De omzetverwachtingen voor de komende kwartalen klinken eerder zwak, terwijl Intel anderzijds voor dit jaar vrij zware investeringen aankondigde. Die moeten bekeken worden tegen de achtergrond van een vertraging in de vraag naar klassieke computers. Volgens CEO Paul Ottelini zullen de bijkomende investeringen de kosten op langere termijn doen dalen. Bij Sanford C. Bernstein is analiste Stacy Rasgon daar niet zeker van. Ook de beleggers hebben zo hun twijfels, gezien het feit dat de koers van Intel in de nabeurshandel lager noteert.