Intel neemt in eerste instantie een belang van 10% in ASML, maar dat belang kan na goedkeuring van de aandeelhouders worden uitgebreid tot 15%.

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen straks lager openen, met een verlies van bijna een half procent voor de S&P 500.

De resultaten van aluminiumbedrijf Alcoa vielen enerzijds niet tegen, maar waren anderzijds ook niet van die aard om de beleggers massaal naar de beurs te lokken.

Mexico grootste zilverproducent in de wereld

Mexico was volgens Royal Bank of Scotland in 2011 de grootste zilverproducent ter wereld voor Peru en China. De hoeveelheid goud onder beheer van de trackers die in het fysieke metaal investeren, steeg vorige maand met 28 ton. Daarmee is juni de

sterkste maand sinds februari.

Zilver kende een uitstroom van 54 ton en bij platina kwam er 1.034 troy ounce bij. De hoeveelheid palladium onder beheer bleef

op maandbasis onveranderd.

De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI), die de prestatie van enkele grote goudmijnaandelen schaduwt, bleef ondanks de rally op vrijdag op weekbasis zo goed als ongewijzigd (+0,2 procent).

In het tweede kwartaal boerde de HUI 9,5 procent achteruit en het verlies sinds 1 januari loopt op naar 14,2 procent. De prijsstijging van platina bleef beperkt tot 1,1 procent en palladium moest zelfs 3,8 procent inleveren.

Intel neemt in eerste instantie een belang van 10% in ASML, maar dat belang kan na goedkeuring van de aandeelhouders worden uitgebreid tot 15%. Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen straks lager openen, met een verlies van bijna een half procent voor de S&P 500. De resultaten van aluminiumbedrijf Alcoa vielen enerzijds niet tegen, maar waren anderzijds ook niet van die aard om de beleggers massaal naar de beurs te lokken. Mexico grootste zilverproducent in de wereld Mexico was volgens Royal Bank of Scotland in 2011 de grootste zilverproducent ter wereld voor Peru en China. De hoeveelheid goud onder beheer van de trackers die in het fysieke metaal investeren, steeg vorige maand met 28 ton. Daarmee is juni de sterkste maand sinds februari. Zilver kende een uitstroom van 54 ton en bij platina kwam er 1.034 troy ounce bij. De hoeveelheid palladium onder beheer bleef op maandbasis onveranderd. De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI), die de prestatie van enkele grote goudmijnaandelen schaduwt, bleef ondanks de rally op vrijdag op weekbasis zo goed als ongewijzigd (+0,2 procent). In het tweede kwartaal boerde de HUI 9,5 procent achteruit en het verlies sinds 1 januari loopt op naar 14,2 procent. De prijsstijging van platina bleef beperkt tot 1,1 procent en palladium moest zelfs 3,8 procent inleveren.