Op de valutamarkten is de dollar in de afgelopen dagen weer wat verzwakt ten opzichte van de euro, hoewel van een forse terugval zeker geen sprake is. Het zou logisch zijn mocht de euro de komende maanden nog iets terugvallen ten opzichte van de dollar.

Enkele redenen hiervoor zijn volgens Belfius Bank de sterkere groei in de Verenigde Staten ten opzichte van de eurozone, het voordeel van de hogere langetermijnrente voor de dollar en het vooruitzicht dat het monetair beleid in de Verenigde Staten veel vroeger zal verstrakken dan in de eurozone.

Op de valutamarkten is de dollar in de afgelopen dagen weer wat verzwakt ten opzichte van de euro, hoewel van een forse terugval zeker geen sprake is. Het zou logisch zijn mocht de euro de komende maanden nog iets terugvallen ten opzichte van de dollar. Enkele redenen hiervoor zijn volgens Belfius Bank de sterkere groei in de Verenigde Staten ten opzichte van de eurozone, het voordeel van de hogere langetermijnrente voor de dollar en het vooruitzicht dat het monetair beleid in de Verenigde Staten veel vroeger zal verstrakken dan in de eurozone.