President Kevin Grady van Phoenix Futures kon alleen maar bevestigen dat enorme hoeveelheden goud werden geliquideerd. De goudprijs kwam als een hakbijl naar omlaag en sneed door alle steunzones. Niets of niemand slaagde er in de daling te stoppen, ook al omdat er helemaal geen kopers opdoken.

Volgens Grady groeit bij de beleggers de overtuiging dat de wereldwijde economische groei zo goed als stilgevallen is. Dat betekent dat we opnieuw met deflatie geconfronteerd worden, een omgeving waarin voor het goud weinig of geen perspectieven zijn weggelegd. De goudprijs is een economische en politieke barometer en geeft momenteel overal zwakte aan.

President Kevin Grady van Phoenix Futures kon alleen maar bevestigen dat enorme hoeveelheden goud werden geliquideerd. De goudprijs kwam als een hakbijl naar omlaag en sneed door alle steunzones. Niets of niemand slaagde er in de daling te stoppen, ook al omdat er helemaal geen kopers opdoken. Volgens Grady groeit bij de beleggers de overtuiging dat de wereldwijde economische groei zo goed als stilgevallen is. Dat betekent dat we opnieuw met deflatie geconfronteerd worden, een omgeving waarin voor het goud weinig of geen perspectieven zijn weggelegd. De goudprijs is een economische en politieke barometer en geeft momenteel overal zwakte aan.