Die blijken echter steevast vals te zijn, zeker toch wat de afgelopen maanden betreft. Met name de aanhangers van de Oostenrijkse school, die het altijd maar opnieuw hebben over hyperinflatie, zitten er beteuterd bij. Van die hyperinflatie blijkt namelijk alleszins voorlopig niets in huis te komen.

Integendeel zelfs, deflatie blijft momenteel de grootse economische boeman. De daling van de goudprijs moet dus in een breder perspectief worden bekeken, het is dus ook het (tijdelijk?) falen van een economische theorie die de toets aan de realiteit alleszins voorlopig niet heeft kunnen doorstaan.

Die blijken echter steevast vals te zijn, zeker toch wat de afgelopen maanden betreft. Met name de aanhangers van de Oostenrijkse school, die het altijd maar opnieuw hebben over hyperinflatie, zitten er beteuterd bij. Van die hyperinflatie blijkt namelijk alleszins voorlopig niets in huis te komen. Integendeel zelfs, deflatie blijft momenteel de grootse economische boeman. De daling van de goudprijs moet dus in een breder perspectief worden bekeken, het is dus ook het (tijdelijk?) falen van een economische theorie die de toets aan de realiteit alleszins voorlopig niet heeft kunnen doorstaan.