Een harde landing van de Chinese economie kan als wurgslang de ganse wereld in haar greep nemen. De uitstaande staatsobligaties zijn slechts voor een klein deel in buitenlandse handen, zodat vanuit die hoek op het eerste gezicht geen gevaar dreigt.

Het zijn namelijk de Chinezen zelf die op grote schaal die bedrijfsobligaties hebben gekocht, aangetrokken door de hoge rentevoeten van 10% of zelfs meer. Wanneer die markt voor Chinese staatsobligaties instort, kunnen de gevolgen daarvan in de rest van de wereld voelbaar zijn.

Een harde landing van de Chinese economie kan als wurgslang de ganse wereld in haar greep nemen. De uitstaande staatsobligaties zijn slechts voor een klein deel in buitenlandse handen, zodat vanuit die hoek op het eerste gezicht geen gevaar dreigt. Het zijn namelijk de Chinezen zelf die op grote schaal die bedrijfsobligaties hebben gekocht, aangetrokken door de hoge rentevoeten van 10% of zelfs meer. Wanneer die markt voor Chinese staatsobligaties instort, kunnen de gevolgen daarvan in de rest van de wereld voelbaar zijn.