De Baltic Dry Index maakte zodoende de slechtste start in meer dan 30 jaar, alleen de totale instorting van de index in het derde kwartaal van 2008 nam gelijkaardige vormen aan. De tarieven voor overzees transport van droge producten daalden gedurende negen dagen op rij.

De instorting van de Baltic Dry Index neemt verontrustende vormen aan, ook al werd als verklaring gegeven dat beperkingen van het steenkooltransport in Columbia de oorzaak was van de daling. Veel economen vrezen echter dat de daling van de index niet veel goeds voor de wereldeconomie voorspelt.

De Baltic Dry Index maakte zodoende de slechtste start in meer dan 30 jaar, alleen de totale instorting van de index in het derde kwartaal van 2008 nam gelijkaardige vormen aan. De tarieven voor overzees transport van droge producten daalden gedurende negen dagen op rij. De instorting van de Baltic Dry Index neemt verontrustende vormen aan, ook al werd als verklaring gegeven dat beperkingen van het steenkooltransport in Columbia de oorzaak was van de daling. Veel economen vrezen echter dat de daling van de index niet veel goeds voor de wereldeconomie voorspelt.