Die instortingen werden meestal gevolgd door eeuwen van chaos en economische recessie, het kan honderden jaren duren alvorens de volgende beschaving een nieuwe piek bereikt. Hebben we een dergelijke piek achter de rug en zijn we nu onderweg naar de grote instorting?

De geschiedenis toont aan dat een maatschappij die onhoudbare niveaus van consumptie van grondstoffen heeft bereikt op het punt van omvallen staan. Volgens Tyler Durden kan onze maatschappij inderdaad een dergelijk niveau bereikt hebben, met alle gevolgen van dien.

Die instortingen werden meestal gevolgd door eeuwen van chaos en economische recessie, het kan honderden jaren duren alvorens de volgende beschaving een nieuwe piek bereikt. Hebben we een dergelijke piek achter de rug en zijn we nu onderweg naar de grote instorting? De geschiedenis toont aan dat een maatschappij die onhoudbare niveaus van consumptie van grondstoffen heeft bereikt op het punt van omvallen staan. Volgens Tyler Durden kan onze maatschappij inderdaad een dergelijk niveau bereikt hebben, met alle gevolgen van dien.