Hij verwacht namelijk niet dat de grote institutionele beleggers snel zullen terugkeren naar de goudmarkt.

Natuurlijk zijn er een aantal uitzonderingen die de regel bevestigen, zoals bijvoorbeeld John Paulson. Deze bekende hedge fund beheerder blijft vasthouden aan zijn posities in goud.

De meeste institutionele beleggers hebben echter de posities in goud afgebouwd. Hun vertrouwen in de edelmetalen in het algemeen en het goud in het bijzonder heeft een deuk opgelopen en de kans is klein dat ze op korte of middellange termijn terug in de markt zullen komen.

Hij verwacht namelijk niet dat de grote institutionele beleggers snel zullen terugkeren naar de goudmarkt. Natuurlijk zijn er een aantal uitzonderingen die de regel bevestigen, zoals bijvoorbeeld John Paulson. Deze bekende hedge fund beheerder blijft vasthouden aan zijn posities in goud. De meeste institutionele beleggers hebben echter de posities in goud afgebouwd. Hun vertrouwen in de edelmetalen in het algemeen en het goud in het bijzonder heeft een deuk opgelopen en de kans is klein dat ze op korte of middellange termijn terug in de markt zullen komen.