51% van de ondervraagden gelooft dat Ierland zijn schuldverplichtingen niet zal kunnen nakomen, ondanks het besparingsplan van 15 miljard euro dat de Ierse regering heeft aangekondigd.

Maar 42% van de ondervraagden is van mening dat Ierland een 'bailout' zal kunnen vermijden. De verwachting dat Ierland bankroet zal gaan, is sinds juni verdrievoudigd.

Ned Lott, senior vice president van MF Global Inc. in Chicago, is van mening dat Ierland binnen de komende 18 maanden failliet zal gaan.

Anderzijds gelooft 71% van de ondervraagden dat Griekenland failliet zal gaan, terwijl 38% gelooft in een faillissement van Portugal.

51% van de ondervraagden gelooft dat Ierland zijn schuldverplichtingen niet zal kunnen nakomen, ondanks het besparingsplan van 15 miljard euro dat de Ierse regering heeft aangekondigd. Maar 42% van de ondervraagden is van mening dat Ierland een 'bailout' zal kunnen vermijden. De verwachting dat Ierland bankroet zal gaan, is sinds juni verdrievoudigd. Ned Lott, senior vice president van MF Global Inc. in Chicago, is van mening dat Ierland binnen de komende 18 maanden failliet zal gaan. Anderzijds gelooft 71% van de ondervraagden dat Griekenland failliet zal gaan, terwijl 38% gelooft in een faillissement van Portugal.