Institutionele beleggers droppen goud op grote schaal

19/02/13 om 07:38 - Bijgewerkt om 07:38

Bron: Moneytalk

De daling van de goudprijs komt voor velen misschien als een verrassing, maar niet voor enkele bekende institutionele beleggers. Die hadden hun posities in het goud al geruime tijd geheel of gedeeltelijk afgebouwd, rekening houdend met de verbeterde economische vooruitzichten.

Eén van de laatste optimisten is John Paulson, die zowel nog aanwezig is in fysiek goud als in (goud)mijnaandelen. Maar Paulsonis een uitzondering, de meeste van zijn collega's hebben al lang hun jas gedraaid. Dat is onder meer het geval met PIMCO, dat niet meer in het goud gelooft.

George Soros noemde het goud al in 2011 de ultieme zeepbel en halveerde zijn positie in het vierde kwartaal tot nog 600.000 aandelen, waar hij er in het derde nog 1,32 miljoen aanhield.

Bij Tiger Management heeft Julian Robertson zijn volledige positive in Market Vectors Gold Miners ETF afgebouwd, wel bleef hij aanwezig in Junior Gold Miners ETF. Het ziet er niet naar uit dat de goudprijs op korte termijn de onderbroken recordrace zal kunnen verder zetten.

Onze partners