Volgens de auteur van A Tarnished Dollar Will Put the Shine on Gold is de belangrijkste eigenschap van goud dat het gemakkelijk getransfereerd kan worden.

Hij beschouwt goud als een munt, die erg liquide is en bijzonder makkelijk kan verhandeld worden.

Amerikaanse monetaire politiek

Frank Giustra is een voorstander van alle harde assets, maar geeft toch de voorkeur aan goud. Goud maakt het grootste gedeelte van zijn portefeuille uit en dat zal zo blijven tot de huidige cyclus achter de rug is. Die cyclus wordt vooral gekenmerkt door de Amerikaanse monetaire politiek.

Gestart met de zogenaamde Greenspan-put in de jaren 90 heeft de Amerikaanse centrale bank inmiddels al 3000 miljard dollar in het systeem gepompt en daar komt nog eens 40 miljard doller per maand bij gedurende minstens 27 maanden. Dergelijke geldcreatie kan alleen maar tot inflatie en dus een hogere goudprijs leiden.

Volgens de auteur van A Tarnished Dollar Will Put the Shine on Gold is de belangrijkste eigenschap van goud dat het gemakkelijk getransfereerd kan worden. Hij beschouwt goud als een munt, die erg liquide is en bijzonder makkelijk kan verhandeld worden. Amerikaanse monetaire politiekFrank Giustra is een voorstander van alle harde assets, maar geeft toch de voorkeur aan goud. Goud maakt het grootste gedeelte van zijn portefeuille uit en dat zal zo blijven tot de huidige cyclus achter de rug is. Die cyclus wordt vooral gekenmerkt door de Amerikaanse monetaire politiek. Gestart met de zogenaamde Greenspan-put in de jaren 90 heeft de Amerikaanse centrale bank inmiddels al 3000 miljard dollar in het systeem gepompt en daar komt nog eens 40 miljard doller per maand bij gedurende minstens 27 maanden. Dergelijke geldcreatie kan alleen maar tot inflatie en dus een hogere goudprijs leiden.