Het is voor de eerste keer sinds februari 2009 dat de fondsbeheerders zowel voor de wereldeconomie als voor de bedrijfsresultaten negatief zijn geworden. Het bearish sentiment tegenover Amerikaanse aandelen was nog nooit zo groot sinds februari 2009.

De recent gepubliceerde macro-economische indicatoren suggeren dat de Amerikaanse economie momentum aan het verliezen is. Het verlies aan jobs in juni was het grootste sinds oktober.

Gary Baker, head of European equity strategy bij BofA Merrill Lynch Global Research, is van mening dat meevallende bedrijfsresultaten en positieve bedrijfsresultaten het negatief sentiment kunnen neutraliseren. Op korte termijn zal veel afhangen van de kwaliteit van de bedrijfsresultaten.

Het is voor de eerste keer sinds februari 2009 dat de fondsbeheerders zowel voor de wereldeconomie als voor de bedrijfsresultaten negatief zijn geworden. Het bearish sentiment tegenover Amerikaanse aandelen was nog nooit zo groot sinds februari 2009. De recent gepubliceerde macro-economische indicatoren suggeren dat de Amerikaanse economie momentum aan het verliezen is. Het verlies aan jobs in juni was het grootste sinds oktober. Gary Baker, head of European equity strategy bij BofA Merrill Lynch Global Research, is van mening dat meevallende bedrijfsresultaten en positieve bedrijfsresultaten het negatief sentiment kunnen neutraliseren. Op korte termijn zal veel afhangen van de kwaliteit van de bedrijfsresultaten.