Op dinsdag 14 april sloot de AEX op 235,45. Met andere woorden, de AEX heeft in twee weken tijd pas op de plaats gemaakt. Deze situatie is conform de analyse van 9 april jl. waarin de volgende voorspelling werd afgegeven: "De trendintensiteit neemt verder af, waardoor het risico van een tradingrange de komende tijd vrij groot is".

Op 14 april werd gesproken over "een tradingrange tussen 220 en 237, waarbij per saldo het vizier naar boven gericht zal zijn en blijven". Daarbij werd opgemerkt dat vanuit het oogpunt van rendement en risico zich goede instapmomenten voordoen, zodra de AEX onder 220,76 noteert.

De stochastics-indicator is aan het dalen, maar nog niet 'oversold'. De relatieve sterkte index (RSI), die onder de stochastics is weergegeven, verzwakt na piek op 67,54 op 17 april.

De laatste keer dat de RSI zo hoog noteerde was op 7 mei vorig jaar bij een indexstand op 485,30. Na een stijging van 11 indexpunten destijds ging de AEX weer onderuit. Vanuit het oogpunt van rendement en risico wacht Theodoor Gilissen Bankiers op een terugval naar 220,76.

Op dinsdag 14 april sloot de AEX op 235,45. Met andere woorden, de AEX heeft in twee weken tijd pas op de plaats gemaakt. Deze situatie is conform de analyse van 9 april jl. waarin de volgende voorspelling werd afgegeven: "De trendintensiteit neemt verder af, waardoor het risico van een tradingrange de komende tijd vrij groot is".Op 14 april werd gesproken over "een tradingrange tussen 220 en 237, waarbij per saldo het vizier naar boven gericht zal zijn en blijven". Daarbij werd opgemerkt dat vanuit het oogpunt van rendement en risico zich goede instapmomenten voordoen, zodra de AEX onder 220,76 noteert.De stochastics-indicator is aan het dalen, maar nog niet 'oversold'. De relatieve sterkte index (RSI), die onder de stochastics is weergegeven, verzwakt na piek op 67,54 op 17 april. De laatste keer dat de RSI zo hoog noteerde was op 7 mei vorig jaar bij een indexstand op 485,30. Na een stijging van 11 indexpunten destijds ging de AEX weer onderuit. Vanuit het oogpunt van rendement en risico wacht Theodoor Gilissen Bankiers op een terugval naar 220,76.