Volgens Dalio heeft de politiek van monetaire verruiming zoals die wordt gevoerd door de centrale banken een steeds kleiner effect. In eerste instantie heeft de beschikbaarheid van goedkoop geld de beurskoersen doen stijgen, waardoor de beleggers een gevoel van meer welvaart krijgen.

Dat gevoel is echter van tijdelijke aard, want de doelgroep die grote aandelenportefeuilles beschikt is relatief beperkt. Naargelang de tijd verstrijkt, leveren de inspanningen van de centrale banken steeds minder resultaten op. Uiteindelijk zal het effect van die inspanningen nog minimaal zijn, zodat er beter mee kan gestopt worden.

Volgens Dalio heeft de politiek van monetaire verruiming zoals die wordt gevoerd door de centrale banken een steeds kleiner effect. In eerste instantie heeft de beschikbaarheid van goedkoop geld de beurskoersen doen stijgen, waardoor de beleggers een gevoel van meer welvaart krijgen. Dat gevoel is echter van tijdelijke aard, want de doelgroep die grote aandelenportefeuilles beschikt is relatief beperkt. Naargelang de tijd verstrijkt, leveren de inspanningen van de centrale banken steeds minder resultaten op. Uiteindelijk zal het effect van die inspanningen nog minimaal zijn, zodat er beter mee kan gestopt worden.