De winsten voor de belangrijkste indices bedragen ongeveer 1%, terwijl op de valutamarkten de dollar verzwakt. Een zwakkere dollar geeft de Amerikaanse exportgerichte bedrijven wat meer zuurstof.

Insiders hebben de kans gekregen om hun aandelen Zynga te verkopen aan 12 dollar, achteraf bekeken exact op het juiste moment. Inmiddels noteert het aandeel nog aan iets meer dan 3%.

Met de cijfers op komst noteert ook de koers van Facebook, dat vanavond na het slot van de beurs rappoorteert een stuk lager. De beleggers vrezen dat de cijfers gaan tegenvallen.

Nogmaals gemengd beeld bij landbouwgrondstoffen

Bij de landbouwgrondstoffen was het beeld volgens Royal Bank of Scotland opnieuw gemengd. Cacao moest voor de tweede week op rij achteruit maar de prijsdaling bleef wel beperkt tot 1,6 procent.

Uit cijfers van de European Cocoa Association blijkt dat er in het tweede kwartaal 292.600 ton cacaobonen werden verwerkt. Dat is 17,8 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar en ook het laagste cijfer sinds het tweede kwartaal van 2009.

In Duitsland werden 84643 ton cacaobonen verwerkt, 16,7 procent minder dan een jaar eerder. Bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) liet met een achteruitgang van 4,4 procent op weekbasis het grootste verlies optekenen.

Er is voorlopig geen tropische storm op komst die de plantages in Florida zou kunnen bedreigen. Volgens het Florida Department of Citrus is de uitvoer van FCOJ tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar met 35 procent afgenomen tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Suiker werd opnieuw 2,2 procent duurder. De situatie in Brazilië is iets gunstiger geworden voor het verschepen van suikerriet.

Eind vorige week lagen bij de grootste exporthavens van het land nog 81 schepen te wachten om geladen te worden tegenover

92 een week eerder. Intussen wordt ook in Australië de oogst van suikerriet vertraagd door regenval in de noordoostelijke kustregio.

Een pond koffie werd op weekbasis 4,9 procent duurder. De koffieprijs klom daarmee naar het hoogste niveau in 15 weken.

Voor bepaalde hoger gelegen plantages in Brazilië, waar het nu winter is, werd vorige week vorst voorspeld. Negatieve temperaturen kunnen eventueel de bloesems beschadigen.

De winsten voor de belangrijkste indices bedragen ongeveer 1%, terwijl op de valutamarkten de dollar verzwakt. Een zwakkere dollar geeft de Amerikaanse exportgerichte bedrijven wat meer zuurstof. Insiders hebben de kans gekregen om hun aandelen Zynga te verkopen aan 12 dollar, achteraf bekeken exact op het juiste moment. Inmiddels noteert het aandeel nog aan iets meer dan 3%. Met de cijfers op komst noteert ook de koers van Facebook, dat vanavond na het slot van de beurs rappoorteert een stuk lager. De beleggers vrezen dat de cijfers gaan tegenvallen. Nogmaals gemengd beeld bij landbouwgrondstoffen Bij de landbouwgrondstoffen was het beeld volgens Royal Bank of Scotland opnieuw gemengd. Cacao moest voor de tweede week op rij achteruit maar de prijsdaling bleef wel beperkt tot 1,6 procent. Uit cijfers van de European Cocoa Association blijkt dat er in het tweede kwartaal 292.600 ton cacaobonen werden verwerkt. Dat is 17,8 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar en ook het laagste cijfer sinds het tweede kwartaal van 2009. In Duitsland werden 84643 ton cacaobonen verwerkt, 16,7 procent minder dan een jaar eerder. Bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) liet met een achteruitgang van 4,4 procent op weekbasis het grootste verlies optekenen. Er is voorlopig geen tropische storm op komst die de plantages in Florida zou kunnen bedreigen. Volgens het Florida Department of Citrus is de uitvoer van FCOJ tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar met 35 procent afgenomen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Suiker werd opnieuw 2,2 procent duurder. De situatie in Brazilië is iets gunstiger geworden voor het verschepen van suikerriet. Eind vorige week lagen bij de grootste exporthavens van het land nog 81 schepen te wachten om geladen te worden tegenover 92 een week eerder. Intussen wordt ook in Australië de oogst van suikerriet vertraagd door regenval in de noordoostelijke kustregio. Een pond koffie werd op weekbasis 4,9 procent duurder. De koffieprijs klom daarmee naar het hoogste niveau in 15 weken. Voor bepaalde hoger gelegen plantages in Brazilië, waar het nu winter is, werd vorige week vorst voorspeld. Negatieve temperaturen kunnen eventueel de bloesems beschadigen.