De Franse eerste minister Manuel Valls sprak vanmorgen de wens uit dat de Europese Centrale Bank zal starten met haar eigen vorm van Quantative Easing, het terugkopen van de eigen obligaties om op die manier de Europese economie te ondersteunen.

De Franse economie kan zo'n steuntje in de rug best gebruiken, want op economisch vlak is het bij onze zuiderburen huilen met de pet op.

De werkloosheid in het land loopt de spuitgaten uit, ondanks alle inspanningen van de regering wil ze maar niet zakken. Zal Angela Merkel de Franse wens voor QE respecteren? Gezien de Duitse ervaring met inflatie zal Merkel alleszins bijkomende voorwaarden stellen.

De Franse eerste minister Manuel Valls sprak vanmorgen de wens uit dat de Europese Centrale Bank zal starten met haar eigen vorm van Quantative Easing, het terugkopen van de eigen obligaties om op die manier de Europese economie te ondersteunen. De Franse economie kan zo'n steuntje in de rug best gebruiken, want op economisch vlak is het bij onze zuiderburen huilen met de pet op. De werkloosheid in het land loopt de spuitgaten uit, ondanks alle inspanningen van de regering wil ze maar niet zakken. Zal Angela Merkel de Franse wens voor QE respecteren? Gezien de Duitse ervaring met inflatie zal Merkel alleszins bijkomende voorwaarden stellen.