De voormalige Amerikaanse minister van Financiën Paul O'Neill is van mening dat het inkopen van eigen obligaties, zoals dat in de Verenigde Staten op grote schaal gebeurt, overeenkomt met het verstrekken van methadon aan een verslaafde die heroïne gebruikt.

Het zal bijzonder moeilijk zijn om deze therapie stil te zetten, wat betekent dat de Amerikaanse centrale bank haar politiek van inkopen van eigen obligaties bijzonder moeilijk zal kunnen stopzetten.

Maar wat geldt voor de VS, geldt ook de voor de rest van de wereld. Overal zijn de financiële markten verslaafd geraakt aan de drug van goedkoop geld, een verslaving die maar moeilijk te genezen zal vallen.

De voormalige Amerikaanse minister van Financiën Paul O'Neill is van mening dat het inkopen van eigen obligaties, zoals dat in de Verenigde Staten op grote schaal gebeurt, overeenkomt met het verstrekken van methadon aan een verslaafde die heroïne gebruikt. Het zal bijzonder moeilijk zijn om deze therapie stil te zetten, wat betekent dat de Amerikaanse centrale bank haar politiek van inkopen van eigen obligaties bijzonder moeilijk zal kunnen stopzetten. Maar wat geldt voor de VS, geldt ook de voor de rest van de wereld. Overal zijn de financiële markten verslaafd geraakt aan de drug van goedkoop geld, een verslaving die maar moeilijk te genezen zal vallen.