Onderliggend komt de stijging vooral van de industriesector die 1,9 punten steeg naar 59,0, terwijl de services sector een stijging van 1,2 punten liet zien naar 57,2.

Ook de IFO indicator, die het vertrouwen van het Duitse bedrijfsleven meet, steeg verder en bereikte voor de vierde maand op rij een nieuw hoogtepunt.

De indicator die het bedrijfsklimaat meet steeg naar 111,2 waar een consolidatie op 110,3 werd verwacht. De stijging kwam volgens Theodoor Gilissen Bankiers vooral door een positievere inschatting van de huidige situatie. De verwachtingen component steeg licht waar een daling werd verwacht.

Onderliggend komt de stijging vooral van de industriesector die 1,9 punten steeg naar 59,0, terwijl de services sector een stijging van 1,2 punten liet zien naar 57,2. Ook de IFO indicator, die het vertrouwen van het Duitse bedrijfsleven meet, steeg verder en bereikte voor de vierde maand op rij een nieuw hoogtepunt. De indicator die het bedrijfsklimaat meet steeg naar 111,2 waar een consolidatie op 110,3 werd verwacht. De stijging kwam volgens Theodoor Gilissen Bankiers vooral door een positievere inschatting van de huidige situatie. De verwachtingen component steeg licht waar een daling werd verwacht.