Quantative Easing is een belangrijke factor achter de stijging van de beurskoersen. De bedrijven krijgen dankzij QE de brandstof voor de emissie van bedrijfsresultaten. De opbrengst van die emissies worden vervolgens gebruikt voor de inkoop van de eigen obligaties.

Het spreekt voor zichzelf dat deze manier van werken eerder ongebruikelijk mag genoemd worden. Volgens Edwards blijkt uit de meest recente cijfers dat bedrijven minder aandelen inkopen, een trend die zich nog kan verder zetten in de komende maanden. Edwards is daarom van mening dat de hausse op Wall Street op haar laatste benen loopt.

Quantative Easing is een belangrijke factor achter de stijging van de beurskoersen. De bedrijven krijgen dankzij QE de brandstof voor de emissie van bedrijfsresultaten. De opbrengst van die emissies worden vervolgens gebruikt voor de inkoop van de eigen obligaties. Het spreekt voor zichzelf dat deze manier van werken eerder ongebruikelijk mag genoemd worden. Volgens Edwards blijkt uit de meest recente cijfers dat bedrijven minder aandelen inkopen, een trend die zich nog kan verder zetten in de komende maanden. Edwards is daarom van mening dat de hausse op Wall Street op haar laatste benen loopt.