Dat had volgens ABN Amro mede te maken met het akkoord over de Griekse overheidsschuld, dat maandagavond werd gesloten tussen Griekenland en de ministers van Financiën in de eurozone, het IMF en de Europese Centrale Bank (ECB). De positieve trend werd gisteren voorzichtig verder gezet.

De opluchting betrof slechts het kale feit dat er een akkoord is, want de inhoud ervan laat nog veel ruimte voor scepsis. Vooral de nadruk die het IMF heeft gelegd op een succesvol terugkoopprogramma van de eigen schuld door Griekenland zou wel eens een mislukking kunnen worden.

Deze schuld is voor een belangrijk deel in handen van hedgefondsen en die zullen niet zomaar bereid zijn deze schuld tegen een in het akkoord genoemde lage prijs te verkopen. Daarmee is het hoogst onzeker dat de Griekse schuld terugloopt tot 124% van het BBP in 2020.

Dat had volgens ABN Amro mede te maken met het akkoord over de Griekse overheidsschuld, dat maandagavond werd gesloten tussen Griekenland en de ministers van Financiën in de eurozone, het IMF en de Europese Centrale Bank (ECB). De positieve trend werd gisteren voorzichtig verder gezet. De opluchting betrof slechts het kale feit dat er een akkoord is, want de inhoud ervan laat nog veel ruimte voor scepsis. Vooral de nadruk die het IMF heeft gelegd op een succesvol terugkoopprogramma van de eigen schuld door Griekenland zou wel eens een mislukking kunnen worden. Deze schuld is voor een belangrijk deel in handen van hedgefondsen en die zullen niet zomaar bereid zijn deze schuld tegen een in het akkoord genoemde lage prijs te verkopen. Daarmee is het hoogst onzeker dat de Griekse schuld terugloopt tot 124% van het BBP in 2020.