De reden dat hij over dit aandeel schrijft is dat hij uitbodemingssignalen ziet in het koersverloop van de afgelopen maanden.

Wie op de daggrafiek kijkt naar de aanvang van de huidige neerwaartse correctie, ziet dat deze beweging aanving op 6 november van vorig jaar. Dit was het moment waarop de beurzen zich klaarmaakten voor een nieuwe opwaartse beweging.

In deze opwaartse beweging namen vooral de bank-, verzekerings- en cyclische aandelen het voortouw. Beleggers namen een "risk on"-houding aan en defensievere aandelen (zoals deze uit de sector van de gezondheidszorgen en de voeding) stonden niet bovenaan het kooplijstje.

Na de onafgebroken stijging van de afgelopen maanden is een correctie of tijdelijke rustpauze volgens Geert Van Herck niet meer dan wenselijk.

Vandaar dat hij vermoedt dat er een sectorrotatie kan optreden van meer risicovollere aandelen uit de cyclische sector (zeker nu het IMF zopas zijn verwachtingen voor de wereldwijde groei in het algemeen en voor de eurozone in het bijzonder verlaagde) naar defensievere sectoren.

De goede resultaten van Novartis kan sommige beleggers er wel eens toe aanzetten winst te nemen op hun cyclische posities om de opbrengst te beleggen in o.a. de gezondheidssector. Deze redenering ligt volgens Van Herck aan de grondslag van deze technische aankooptip.

De reden dat hij over dit aandeel schrijft is dat hij uitbodemingssignalen ziet in het koersverloop van de afgelopen maanden. Wie op de daggrafiek kijkt naar de aanvang van de huidige neerwaartse correctie, ziet dat deze beweging aanving op 6 november van vorig jaar. Dit was het moment waarop de beurzen zich klaarmaakten voor een nieuwe opwaartse beweging. In deze opwaartse beweging namen vooral de bank-, verzekerings- en cyclische aandelen het voortouw. Beleggers namen een "risk on"-houding aan en defensievere aandelen (zoals deze uit de sector van de gezondheidszorgen en de voeding) stonden niet bovenaan het kooplijstje. Na de onafgebroken stijging van de afgelopen maanden is een correctie of tijdelijke rustpauze volgens Geert Van Herck niet meer dan wenselijk. Vandaar dat hij vermoedt dat er een sectorrotatie kan optreden van meer risicovollere aandelen uit de cyclische sector (zeker nu het IMF zopas zijn verwachtingen voor de wereldwijde groei in het algemeen en voor de eurozone in het bijzonder verlaagde) naar defensievere sectoren. De goede resultaten van Novartis kan sommige beleggers er wel eens toe aanzetten winst te nemen op hun cyclische posities om de opbrengst te beleggen in o.a. de gezondheidssector. Deze redenering ligt volgens Van Herck aan de grondslag van deze technische aankooptip.