Governeur Masaaki Shirakawa van de Japanse centrale bank verzekerde al het nodige te zullen doen om de stabiliteit van het financieel systeem te verzekeren. De Japanse economie is niet gebaat bij een te forse stijging van de koers van de yen, zo zou namelijk de export afgeremd worden.

De euro steeg vanmorgen anderzijds tot 1,3925 dollar, of 0,20% meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. De kaap van 1,40 dollar kon voorlopig niet worden genomen.

De valutamarkten reageerden in eerste instantie positief op het akkoord dat de Europese leiders afgelopen vrijdag in Brussel bereikten.

Khoon Goh, Head Market Economics and Strategy bij ANZ National Bank Ltd. in Wellington, is van mening dat het bereikte akkoord een positieve verrassing was. Hij ziet de euro doorstijgen boven 1,40 dollar.

Governeur Masaaki Shirakawa van de Japanse centrale bank verzekerde al het nodige te zullen doen om de stabiliteit van het financieel systeem te verzekeren. De Japanse economie is niet gebaat bij een te forse stijging van de koers van de yen, zo zou namelijk de export afgeremd worden. De euro steeg vanmorgen anderzijds tot 1,3925 dollar, of 0,20% meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. De kaap van 1,40 dollar kon voorlopig niet worden genomen. De valutamarkten reageerden in eerste instantie positief op het akkoord dat de Europese leiders afgelopen vrijdag in Brussel bereikten. Khoon Goh, Head Market Economics and Strategy bij ANZ National Bank Ltd. in Wellington, is van mening dat het bereikte akkoord een positieve verrassing was. Hij ziet de euro doorstijgen boven 1,40 dollar.