Gisteren was er heel wat speculatie omtrent mogelijke interventies op de valutamarkten en die kwamen inderdaad. De Bank of Japan slaagde er in om G-7 te overtuigen van de noodzakelijkheid van een greep.

Dankzij het gecoördineerd optreden van de zeven grootste geïndustrialiseerde landen slaagden men er vanmorgen in om de koers van de yen in waarde te doen dalen.

Voor 1 euro werd nog 115,16 yen in plaats van 110,38 yen betaald. Shintaro Takeuchi, fondsbeheerder bij Tokio Marine & Nichido Fire Insurance Co, is van mening dat het succes van de ingreep tijdelijk zal zijn.

Gisteren was er heel wat speculatie omtrent mogelijke interventies op de valutamarkten en die kwamen inderdaad. De Bank of Japan slaagde er in om G-7 te overtuigen van de noodzakelijkheid van een greep. Dankzij het gecoördineerd optreden van de zeven grootste geïndustrialiseerde landen slaagden men er vanmorgen in om de koers van de yen in waarde te doen dalen. Voor 1 euro werd nog 115,16 yen in plaats van 110,38 yen betaald. Shintaro Takeuchi, fondsbeheerder bij Tokio Marine & Nichido Fire Insurance Co, is van mening dat het succes van de ingreep tijdelijk zal zijn.