Hoe diep kan je vallen? Zo wil je volgens professor Stefan Duchateau niet aangesproken worden, natuurlijk. Tenzij je een obligatiehouder bent en er wordt gerefereerd naar de stand van de Europese rente op overheidsemissies op lange termijn.

Het feest kan daar precies niet meer op, met obligatiekoersen die over een breed spectrum van emittenten, doorheen alle denkbare en ondenkbare recordniveaus wordt gejaagd.

De reden is eenduidig, met name een verdere rentedaling die ons naar nog lagere niveaus brengt, dan vooraf ooit als plausibel kon worden beschouwd.

Overheidsobligaties op lange termijn presteren over de afgelopen 20 jaars periode zelfs beter dan aandelen (die het ook al niet zo slecht deden, om eens een understatement te gebruiken). Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Hoe diep kan je vallen? Zo wil je volgens professor Stefan Duchateau niet aangesproken worden, natuurlijk. Tenzij je een obligatiehouder bent en er wordt gerefereerd naar de stand van de Europese rente op overheidsemissies op lange termijn. Het feest kan daar precies niet meer op, met obligatiekoersen die over een breed spectrum van emittenten, doorheen alle denkbare en ondenkbare recordniveaus wordt gejaagd. De reden is eenduidig, met name een verdere rentedaling die ons naar nog lagere niveaus brengt, dan vooraf ooit als plausibel kon worden beschouwd. Overheidsobligaties op lange termijn presteren over de afgelopen 20 jaars periode zelfs beter dan aandelen (die het ook al niet zo slecht deden, om eens een understatement te gebruiken). Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.