Inflatie blijft het zorgenkind van de Europese Centrale Bank, zo bleek op de meeting van afgelopen donderdag. Mario Draghi kondigde daar meer ingrijpende maatregelen aan om de kwetsbare Europese economie te stimuleren, maar hij herhaalde nogmaals dat de ECB alleen de meubelen niet kan redden.

Van de individuele landen worden eveneens bijkomende inspanningen verwacht. Het komt er namelijk op aan om de inflatie opnieuw richting het objectief van 2% te sturen. Dat belooft echter een werk van lange adem te worden, want voor 2016 wordt maar een inflatie van 1,40% verwacht.

Inflatie blijft het zorgenkind van de Europese Centrale Bank, zo bleek op de meeting van afgelopen donderdag. Mario Draghi kondigde daar meer ingrijpende maatregelen aan om de kwetsbare Europese economie te stimuleren, maar hij herhaalde nogmaals dat de ECB alleen de meubelen niet kan redden. Van de individuele landen worden eveneens bijkomende inspanningen verwacht. Het komt er namelijk op aan om de inflatie opnieuw richting het objectief van 2% te sturen. Dat belooft echter een werk van lange adem te worden, want voor 2016 wordt maar een inflatie van 1,40% verwacht.