De FY13F Bloomberg median consensus REBITDA is in de afgelopen maand met 11% naar omlaag gedaan. Volgens Filip De Pauw van ING kan dit tot gevolg hebben dat zijn eigen consensus van 348 miljoen euro momenteel iets boven de consensus ligt.

Nyrstar wordt verhandeld aan 4.4x 2013F EV/EBITDA, wat een discount ten opzichte van de branchegenoten inhoudt. Een snelle rerating is echter onwaarschijnlijk, het bedrijf moet eerst een paar kwartalen ongestoord kunnen blijven doorwerken.

De relatief lage waardering plus de verbeterde economische omstandigheden maken dat De Pauw positiever wordt voor het aandeel. Toch blijft het neutraal advies gehandhaafd, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 4,60 euro.

De FY13F Bloomberg median consensus REBITDA is in de afgelopen maand met 11% naar omlaag gedaan. Volgens Filip De Pauw van ING kan dit tot gevolg hebben dat zijn eigen consensus van 348 miljoen euro momenteel iets boven de consensus ligt. Nyrstar wordt verhandeld aan 4.4x 2013F EV/EBITDA, wat een discount ten opzichte van de branchegenoten inhoudt. Een snelle rerating is echter onwaarschijnlijk, het bedrijf moet eerst een paar kwartalen ongestoord kunnen blijven doorwerken. De relatief lage waardering plus de verbeterde economische omstandigheden maken dat De Pauw positiever wordt voor het aandeel. Toch blijft het neutraal advies gehandhaafd, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 4,60 euro.