Daarmee wil de bankverzekeraar de kapitaalbasis versterken. ING was de eerste Nederlandse bank die beroep moest doen op overheidssteun. De groep had nogal wat waardepapieren in portefeuille die gebaseerd zijn op Amerikaanse Alt A-woonkredieten.

De vastgoedpoot van de bankverzekeraar zal opgesplitst worden. De portefeuille van ING Real Estate Investment Management wordt mogelijk verzelfstandigd of te koop gezet. Het programma om voor 1 miljard euro aan kosten te besparen, zou anderzijds op schema liggen.

Daarmee wil de bankverzekeraar de kapitaalbasis versterken. ING was de eerste Nederlandse bank die beroep moest doen op overheidssteun. De groep had nogal wat waardepapieren in portefeuille die gebaseerd zijn op Amerikaanse Alt A-woonkredieten. De vastgoedpoot van de bankverzekeraar zal opgesplitst worden. De portefeuille van ING Real Estate Investment Management wordt mogelijk verzelfstandigd of te koop gezet. Het programma om voor 1 miljard euro aan kosten te besparen, zou anderzijds op schema liggen.