Ondanks de actuele en onmiddellijke omgevingsfactoren, mogen we volgens professor Stefan Duchateau toch ook de seculaire (lange termijn-) trend wat de rente betreft niet uit het ook verliezen.

De rentestand in Europa wordt immers vooral gedomineerd door de combinatie van een demografische factor waarbij enerzijds de snel verouderende bevolking, steeds toenemende spaarvolumes aanhoudt als risicoloze (?) pensioenreserves en anderzijds de banksector er niet in slaagt om voldoende liquiditeiten door te schuiven naar reële economie. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Ondanks de actuele en onmiddellijke omgevingsfactoren, mogen we volgens professor Stefan Duchateau toch ook de seculaire (lange termijn-) trend wat de rente betreft niet uit het ook verliezen. De rentestand in Europa wordt immers vooral gedomineerd door de combinatie van een demografische factor waarbij enerzijds de snel verouderende bevolking, steeds toenemende spaarvolumes aanhoudt als risicoloze (?) pensioenreserves en anderzijds de banksector er niet in slaagt om voldoende liquiditeiten door te schuiven naar reële economie. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.