Zuidoost Azië wordt volgens professor Stefan Duchateau vooral gestimuleerd door de systematische aanpak van de groeivertraging in China. Japan gaat hoger omwille van de substantiële monetaire impulsen waarvan wordt verwacht dat ze (eindelijk) hun weg naar de reële economie hebben gevonden.

De beurzen van de Eurozone vinden hun inspiratie in de verbeterde economische vooruitzichten die (pas) in 2015 (!) de Europese bedrijfsresultaten in een hogere versnelling moet brengen. Maar vooral de krachtige vooruitgang van de Amerikaanse beurs lijkt argwaan op te wekken. De koers-winstverhouding van de S&P-index lijkt op het eerste zicht hierbij de grenzen van een redelijke waardering te hebben bereikt.

Dit verdient enige nuancering. De verhouding tussen de huidige beurskoersen en de verwachte bedrijfswinsten is hooguit op het gemiddelde niveau van de laatste 30 jaar aangekomen. Meer van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Zuidoost Azië wordt volgens professor Stefan Duchateau vooral gestimuleerd door de systematische aanpak van de groeivertraging in China. Japan gaat hoger omwille van de substantiële monetaire impulsen waarvan wordt verwacht dat ze (eindelijk) hun weg naar de reële economie hebben gevonden. De beurzen van de Eurozone vinden hun inspiratie in de verbeterde economische vooruitzichten die (pas) in 2015 (!) de Europese bedrijfsresultaten in een hogere versnelling moet brengen. Maar vooral de krachtige vooruitgang van de Amerikaanse beurs lijkt argwaan op te wekken. De koers-winstverhouding van de S&P-index lijkt op het eerste zicht hierbij de grenzen van een redelijke waardering te hebben bereikt. Dit verdient enige nuancering. De verhouding tussen de huidige beurskoersen en de verwachte bedrijfswinsten is hooguit op het gemiddelde niveau van de laatste 30 jaar aangekomen. Meer van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.