Op basis van de jaarcijfers die Colruyt eerder deze week aankondigde, heeft ING de prognoses voor de distributieketen voor de komende drie jaar met 8% verlaagd. Het is namelijk gebleken dat de sector in zijn geheel een moeilijke periode beleefd, gekenmerkt door zware concurentie.

Voor de Colruyt banner wordt nu nog gerekend op een groei met 2 tot 4%, terwijl de marges aanhoudend onder druk zullen blijven staan in het komende jaar. Het advies houden voor het aandeel blijft gehandhaafd maar het koersdoel voor Colruyt wordt verlaagd van 38,50 naar 37 euro.

Op basis van de jaarcijfers die Colruyt eerder deze week aankondigde, heeft ING de prognoses voor de distributieketen voor de komende drie jaar met 8% verlaagd. Het is namelijk gebleken dat de sector in zijn geheel een moeilijke periode beleefd, gekenmerkt door zware concurentie. Voor de Colruyt banner wordt nu nog gerekend op een groei met 2 tot 4%, terwijl de marges aanhoudend onder druk zullen blijven staan in het komende jaar. Het advies houden voor het aandeel blijft gehandhaafd maar het koersdoel voor Colruyt wordt verlaagd van 38,50 naar 37 euro.