De Bazel III richtlijnen wegen volgens professor Stefan Duchateau zwaar door op de kapitaalvereisten van banken maar dat valt grotendeels te kaderen in een zoveelste poging om het bancaire risico terug te dringen.

Het valt immers moeilijk uit te leggen aan het grote publiek dat men precies nu de banken lagere kapitaalvoorwaarden zou moeten opleggen om een vlotte kredietvorming toe te laten.

De Herculestaak om de Europese economie aangezwengeld te krijgen komt zo grotendeels op de schouders van de ECB te liggen maar deze heeft echter haar limieten in zicht. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De Bazel III richtlijnen wegen volgens professor Stefan Duchateau zwaar door op de kapitaalvereisten van banken maar dat valt grotendeels te kaderen in een zoveelste poging om het bancaire risico terug te dringen. Het valt immers moeilijk uit te leggen aan het grote publiek dat men precies nu de banken lagere kapitaalvoorwaarden zou moeten opleggen om een vlotte kredietvorming toe te laten. De Herculestaak om de Europese economie aangezwengeld te krijgen komt zo grotendeels op de schouders van de ECB te liggen maar deze heeft echter haar limieten in zicht. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.